Fremtidens software udvikler

Tags:    programmering job

<< < 12 > >>
Hej,
Jeg har haft stillet det her spørgsmål på et andet forum, men kunne godt tænke mig at
Stille det herinde, da jeg tænker I er mere i programmering.

Jeg har i et stykke tid haft meget kig på datalogi studiet, men efter at have læst denne artikel http://www.version2.dk[...]

Tror I at der vil blive ved med at være jobs?

Hilsen Jakob



13 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 5 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Linket virker ikke. Men for at svare på dit spørgsmål - ja! Jeg kender ikke de præcise tal - men rigtig mange fra datalogi går ud og starter noget selv. Andre bliver meget specialiseret og kan blive ansat som "eksperter" i deres niche. Pt. er der stor rift om kodeaberne(mig selv inklusiv), dvs. datamatiker og softwareudviklere, da ALLE digitaliserer og er langt fra at være i mål endnu. Men hvis man skal spå lidt om fremtiden, går der ikke længe før at der blive lidt mindre brug for dem til de nemme løsninger, og større behov for højt uddannede fordi virksomhederne skal nå et højere plan af integration mellem systemet hvor datamatiker/softwareudviklere oftere vil komme til kort - men stadig skulle bruges til at udføre det planlagte af dataloger, groft sagt.

Det er i hvert fald det jeg hører folk i erhvervslivet sige, men om samfundet som helhed udvikler sig sådan er umuligt at sige.

I og med at der bliver uddannet så mange pt. tror jeg, at der bliver mindre og mindre brug for de selvlærte, med mindre de gør sig til specialist i et område, eller starter selv. Så det bedste råd er, at tage en uddannelse som underbygger det du selv gerne vil arbejde med.

Du kan læse det grundlæggende om de forskellige uddannelser på f.eks. ug.dk, men groft sagt, har du valget om du vil kode små systemer og webapplikationer(datamatiker, softwareudvikler, web-developer), eller om du vil lære høj matematisk abstraktion(datalogi), analyse og statistiske programmer(business intelligence, økonomi IT etc.) som er dem som forstår sig på behandling af BIGDATA og har god fornemmelse af hvordan det bruges, og sikkert noget helt andet som jeg ikke kender til.

Håber det gav lidt svar på dit spørgsmål.



Kan kun være enig med Mikkel.. Der vil i høj grad være brug for IT kundskaber fremadrettet, men meget af boilerplate-kodningen som man lærer på de kortere uddannelser idag (datamatiker, softwareudvikler, web-developer som Mikkel nævner) vil formentlig blive mindre efterspurgt i takt med stadig større outsourcing og automatisering - dermed ikke sagt at de uddannelser bliver ubrugelige, man må forvente at de vil tilpasse sig til efterspørgslen og dermed forblive relevante.

Personligt oplever jeg ret stor efterspørgsel fra headhuntere pt, men det har også meget at gøre med hvordan man vælger at eksponere sig selv. Jeg vil til enhver tid anbefale en højere uddannelse hvis du har mod på det, og især kombinationsuddannelser resulterer i ekstremt eftertragtede profiler. Du kan også vælge at supplere en IT uddannelse med et andet felt (f.eks. økonomi) og dermed opnå samme tværfaglighed, men efterspørgslen er der ihvertfald.. og vil være der flere år fremad. Vær dog forberedt på, at din uddannelse ikke stopper når du står med eksamensbeviset i hånden. Det kræver konstant efteruddannelse at holde sin profil attraktiv i denne branche, samt at kunne dokumentere at man har arbejdet med og forstår de ting der trender (især Business Intelligence og Big Data er gode at have på CVet og rygradden pt, som tidligere nævnt).

Men det starter altsammen med at vælge det rigtige studie, og der vil jeg klart anbefale at gå efter en højere uddannelse. Bemærk dog, at dette sagtens kan gøres i step, hvor du f.eks. starter med at læse en datamatiker, som så kan give dig merit til at læse en bachelor, og videre derfra hvis du vil.



Hvis du er interesseret i IT sikkerhed, så er det her måske interessant: https://www.prosa.dk/kalender/hele-kalenderen/?tx_moccrmintegration_courses%5Bcourse%5D=331&tx_moccrmintegration_courses%5Baction%5D=show&tx_moccrmintegration_courses%5Bcontroller%5D=Course&cHash=688d0abdcfb0332c0136a2893244f13f

Ja, fantastisk URL...tak Prosa.



Indlæg senest redigeret d. 14.11.2014 00:16 af Bruger #2695
Tak for svarene.

Okay, så tror jeg at jeg vil fokusere på datalogi.

Det er nemlig den slags der interesser mig. Især it-sikkerhed samt programmerings arbejdet.
Jeg tænkte at datalogi er god som fundament, hvis man vil arbejde med noget som it-sikkerhed.

Her er linket: http://www.version2.dk/artikel/darpa-vil-have-programmer-til-kode-sig-selv-70984



Godt valg. Datalogi er en udemærket uddannelse, og du kan altid kombinere den med noget andet senere hen.



Jeg fik måske ikke nævnt det, men Datologi er en MEGET matematisk uddannelse - og det er rimelig vigtig du er klar over dette, hvis du vil have tænderne i programmering med det samme. Jeg er selv datamatiker, så kan kun udtale mig på datalogivenners vegne, men de blev alle overrasket over mængden af matematik. Omvendt skal man ikke lade sig afskrække - man er jo kommet for at lære. Men lad være med at vælge datalogi hvis du ikke er interesseret i hvordan man løser matematiske problemer mere end programmatiske. Men uddannelse er rigtig god og hvis du bare performer jævnt gennem din uddannelse er du også sikret et job.



ja, jeg har læst en del om datalogi. Både på diverse fora samt på UG.dk, så jeg er forberedt på at der er en del matematik. Jeg føler selv, at jeg har en ganske fin forståelse for matematikken (jeg ligger dog ikke på rene 12 taller), men jeg har i hvert fald et stort gåpåmod til at lære det og villig til at lægge en masse tid i det.



Bare rolig, ingen grund til panik, det stykke software du har læste om, kan ikke noget super-duper awesomesauce som et IDE i samme kaliber som Visual studio eller et af Jetbrains mange produkter ikke kan. rent faktisk findes der et plugin til VS som gør noget ala det samme.


Det eneste det software gør er at vi kommer sikkert til at se flere scriptkiddies / Stackoverflow champions/warriors som elsker deres copy+paste knapper overalt på jorden desværre :(

MS har lavet noget ala det samme http://codesnippet.research.microsoft.com


re-usable code er det nye sort og der burde være mere fokus på det istedetfor fra andre organisationer end kun google og mozilla ;)



Indlæg senest redigeret d. 13.11.2014 17:34 af Bruger #9576
Ja okay, så er der faktisk ikke noget hokus pokus over det.

Så vil man vil snart bare blive mere interesseret i dem der rent faktisk kan programmere.



Det lyder meget spændende, Robert. Det er sådan noget jeg virkelig synes er spændende. Men kræver det ikke en del viden for at både deltage, men også bare se på.



<< < 12 > >>
t