@scootergrisen, SEO er voodoo. Det er en ikke-videnskabelig disciplin, da intet af de tricks er dokumenteret - og hvis de er, så er det 100% sund fornuft, og ikke noget specielt.
Google gør hvad de kan for at give point til kvalitets indhold. De laver løbende ændringer i den måde de vurderer sider på - og jeg vil tro at mindst halvdelen af ændringerne er for at lukke de fejl som SEO-tosser forsøger at udnytte. Blandt andet sider med keyword bloat.
Google's intention er at kunne genkende sider med originalt indhold. Derfor er det eneste rigtige SEO-trick der findes at gøre din side så god som mulig. Det primære er at producere godt indhold - der er ikke nogen nemme smutveje her. De øvrige ting du kan optimere er markup og herunder meta-tags. Sørg for at det er så semantisk korrekt som muligt, så kort og præcist som muligt.
Inline-styling er et godt eksempel på bloat, som ikke har noget med indholdet af siden at gøre. Styling hører til i din CSS fil.
I forhold til din markup, så er følgende liste eksempler på hvad der kan bidrage til en bedre struktur og bedre semantik:
- forstå, og anvend, headlinetags rigtigt. Der er en grund til at de er nummerede. h1, h2... h6. Put den vigtigste overskrift i h1 og brug de øvrige niveauer til at strukturere din sides indhold på en meningsfuld måde.
- ARIA-roles vil også hjælpe (i hvert fald på sigt) søge maskinerne med at finde det væsentlige indhold på siden. De gør også din side meget mere venlig over for screen readers. De implementeres vha. role attributten på html tags. Se evt
http://www.w3.org/TR/wai-aria/roles#document_structure_roles punkt 5.3.3 og 5.3.4 for de mest anvendte roller.
- HTML5 tags giver også en form for mening og logisk struktur til et dokument. De kan bruges som et alternativ eller supplement til ARIA roles. Elementer som header, article, aside, nav osv. Der findes et polyfil, så man kan bruge dem i gamle versioner af IE som ellers ikke kan forstå dem.
- Hvis du har billeder i din artikel, så sørg for at der er en ordentlig beskrivelsestekst i alt-attributten. Hvis det er et billede uden for tekst flow, og at det ikke har nogen betydning i forhold til indholdet af siden, så kan du bruge image-replacement. For eksempel hvis du har et logo på din side, så kan du bygge det op som et h1 tag med et a tag inden i - a-tagget indeholder din sides navn (fx scootergrisen.dk) i stedet for logoet - med din css fil fjerner du så teksten med et image-replacement hack og erstatter teksten med logoet. På den måde giver din html fil stadig mening hvis man læser den uden at have stylingen fra CSS filen, som folk med screenreaders, eller søgemaskiner, gør.
Helt generelt, så vil de fleste ting der gør din side mere anvendelig for synshæmmede eller handicappede også have en positiv effekt på søgemaskinernes vurdering af din side... Det er ikke SEO - det er sund fornuft og almindelig logik. Folk der prøver at bilde dig andet ind er enten tossede, eller ude på at snyde dig.
Og så siger vi tak for i aften.
Indlæg senest redigeret d. 26.10.2012 01:03 af Bruger #17015