@Mads Ravn, det er de færreste super-programmører der kun kender ét sprog ;-)
Som regel vil du lære mere om programmering ved at lære sprog nummer 2, end du gjorde ved det første. Den vigtigste egenskab for en programmør, er evnen til at nedbryde komplicerede problemer til mindre delproblemer som en computer kan løse. Det gør man bedst hvis man kender de værktøjer man har til rådighed. Og de værktøjer er som regel ret ens, på tværs af programmeringssprog - og forståelsen af dem har det med at blive større når man kender dem fra flere forskellige vinkler.
Det nytter ikke noget at kunne alle libraries i Java uden ad - det er jo det man har dokumentation til.
Når du bliver en god programmør vil du kunne sætte dig ned og kode i hvilket som helst programmeringssprog - bare du har en manual, eller andet opslagsværk, til reference.
Så til OP:
Find et eller andet sprog som du vil kunne lave noget skægt med. Hvis du sidder på en windows maskine er C# et oplagt valg. Hvis du har en iPhone kunne du begynde på noget Objective-C og iOS udvikling. Du kunne skifte genre og prøve kræfter med Python... Eller måske webudvikling med PHP og Javascript?
Når du nu kender Java, så vil C# være ret let at gå til. Hvis du vil udfordres lidt kunne du skifte genre og tage enten C eller et fortolket sprog som Python.
Sidder du på OSX eller Linux (eller har du mod på at prøve kræfter med det) kunne du sætte dig ned og lære at bruge terminalen og lave små shell-programmer. Det er meget lærerigt - selv om det lyder kedeligt. Desuden er Linux kendskab ofte nævnt som et plus i jobannoncer.
Der er mange muligheder - pointen er bare at du skal finde noget du synes er skægt - for når du lærer at programmere vil det ikke være noget stort problem at skifte rundt mellem sprog.
I forhold til efterspørgsel efter endt uddannelse så er de mest udbredte sprog i øjeblikket Java og C. Dog er C# og Objective-C i stadig vækst hvor før nævnte ligger stabilt - og har gjort det længe. Men det betyder sgu ikke ret meget - ærligtalt - det kan jo være at du bliver bedt om at kode Ruby eller SmallTalk der hvor du bliver ansat - og så hjælper det ikke noget at du er en haj til Java hvis du ikke fatter en bjælde når du bliver præsenteret for en anden syntaks.
Det eneste konkrete råd jeg vil give dig er, hurtigst muligt, at blive kendt med versionsstyring. Git er toppen af poppen i øjeblikket.
Og hvis du vil sørge for at have et godt grundlag, så kunne du jo starte med at lære et sprog som Java, der skal kompileres - et sprog som python der bliver fortolket når det køres - et objektorienteret sprog(Java, C++, C#, Objective-C), et funktionsprogrammeringssprog (SML, F#, Haskell) og et imparativt programmeringssprog (C er det mest oplagte her).
Angående hvilke typer sprog hvilke typer virksomheder bruger, så er det svært at sige noget om. C++ er dog meget udbredt i spiludvikling.
Indlæg senest redigeret d. 19.04.2012 19:58 af Bruger #17015