Tror du skal tænke over at blive ingeniør af en art, f.eks. Elektroingeniør. Det kræver selvfølgelig at du kan din matematik, fysik og kemi.
Datalogi er computer videnskab, og der derfor rent matematisk og IT orienteret. Arbejdet vil foregå bag en skærm, og teorien vil foregå på papir og tavler via matematik. En af fordelene ved datalogi er at der er job sikkerhed og høje lønninger; du er nærmest garanteret at få et job efter endt uddannelse (eller før).
Datatekniker er en teknisk uddannelse, og kræver ikke gymnasial uddannelse. Den tager vist 5 år. Jeg kender ingen der har taget den, men min opfattelse er at det kan være svært at få arbejde efterfølgende.
Datamatiker er en diplom uddannelse (kortere videregående uddannelse) og kræver en gymnasial uddannelse, og tager 2½ år. Den er vist ganske udmærket; den jeg kender der har taget den har da fået udmærkede job.
Datalog er en længere videregående uddannelse, som kræver en gymnasial uddannelse. Bachelor graden tager 3 år, og så yderligere 2 år for at nå Kandidat graden. Dvs., 5 år. (Nu om dage vil virksomhederne kun have kandidater; langt de fleste jobs kræver kandidat som minimum) Modsat de ovenstående uddannelser kan du også blive optaget på et PHD studie med en kandidat, hvilket gør at du kan bliver forsker.
Jeg er noget lignende datalog, ITU SDT MSc. IT, og fik arbejdskontrakt i April og bliver færdig med kandidaten til August. Statistikken siger at en startløn på 39.000/måneden er gennemsnit for dem der har taget uddannelsen. (Det er vel det samme med almen Datalogi; vi får de samme jobs) Mit job er rent og sker foran en skærm; da jeg er blevet ansat i en bank, skal jeg arbejde via Mainframe. Men jeg får aldrig de fysiske maskiner at se; dem tager IBM sig af. Jeg ved ikke hvilke uddannelser folk der vedligeholder mainframes har.
Men hvis du vil være praktisk kan jeg ikke se at datalogi skulle være interessant. Kik evt. på DTU, de har nogle fede ingeniør uddannelser. Der kommer du også til at programmerer, da alt elektronik nu om dage er via programmerbare mikroprocessorer
PS., en fordel ved kandidat uddannelserne er at man få lov til at lege. Man lærer selvfølgelig at det halløj man nu skal bruge i erhverv, men da det er en videnskabelig uddannelse får man mulighed for at arbejde med diverse stykker teknologi, som virksomhederne ikke har endnu. I min mening er det absolut det fedeste; jeg har ikke udelukkende taget den for at få job. Bliver også sjovt at se hvornår det jeg skriver speciale i bliver brugt i virksomheder; jeg gætter på omkring 10år
(Neuroevolutionær kunstig intelligens)
Btw., husk Engelsk A - på de fleste universiteter foregår alt på engelsk. Videnskabens lingua franca er også engelsk, så det er nødvendigt for at kunne læse materialet.
Indlæg senest redigeret d. 19.06.2011 19:28 af Bruger #9725