Oso opgave om programmerig

Tags:    programmering

<< < 12 > >>
hey


sider her og skal til at lave en Oso opgave omkring programmering og da jeg ikke rigtig har under søgt vejen ind i programmerings faget vildt meget vil jeg lige høre hvad folk har at sige om det

jeg ved at jeg skal have en htx/gymnasium inden jeg kan starte på en programmerings uddanelse.


men når jeg så har min htx hvad er der så af mulig heder og hvilken mulig hed vil passe bedst til mig. jeg er meget praktisk orienteret alsår jeg kan ikke bare lære noget uden at bruge det efter følgen.


så mine spørgsmål er følgen
hvad vil passe bedst til mig
hvilke muligheder er der
hvis der er nogle der har nogle ider til et eller flere problemformulerings spørgsmål så skriv dem venligst



Indlæg senest redigeret d. 28.01.2011 11:23 af Bruger #16329
Hvis du tager en HTX med matematik på B så kan du blive datamatiker eller multimediedesigner. Har du HTX med en matematik på C kan du kun blive multimediedesigner.

Efter endt datamatiker, kan du tage videre og læse fuldtid på en professionsbachelor i softwareudvikling, en professionsbachelor i webudvikling eller tage en E-konceptudvikler. Du kan også springe over på uni og læse en bachelor i datalogi.
Er du endt som multimediedesigner kan du tage en professionsbachelor i webudvikling eller en e-konceptudvikler.

Efter endt professionsbachelor kan du læse kandidat i enten webudvikling eller softwareudvikling. Du kan også læse en kandidat i datalogi, hvis du har valgt at læse bachelor i datalogi.

På begge uddannelser kan du også vælge at læse deltid. Først en diplom og derefter en master. En diplom svarer til en professionsbachelor, men tager bare længere tid, da det er en deltidsuddannelse.

Vil du programmere, have en praktisk tilgang til tingene, så synes jeg du skal vælge datamatikeren. Efter endt uddannelse kan du, som jeg har beskrevet ovenover, vælge på "næsten" alle hylder.



wow tak for svaret men blev sku sat af


så man tager en htc så tager man en datamatiker og der efter tager man en batchler eller sådan noget?? inden man ender i et firma eller noget andet???



Det hele kommer an på hvilke fag du har på din HTX/Gymnasiel uddannelse - Direkte på datalogi på universitet kræver Matematik A men det er meget teoretisk. Du kan komme på Datamatiker med kun Matematik B hvorefter datamatiker giver dig adgang til datalogien med 1-1½ års merit.

Dog er datalogi og datamatiker ikke de eneste du kan fx tage en Bachlor i Software udvikling på DTU men det kræver Mat A, Engelsk B og Dansk A - samtidigt skal du have mindst 6,0 i gennemsnit.

Jeg ville råde dig til at kigge på studievælgeren da den giver et godt overblik over de forskellige uddannelser inden for fx. IT. Dog er det ikke alle uddannelser som er med.



super nice tak for svaret tror sku datamatiker er noget for mig



Med datamatikeren kan du

A) tage datamatikeren og gå i job
B) studere videre på en professionsbachelor og derefter gå i job
C) Tage en professionsbachelor derefter en kandidat og gå i job

Disse er fuldtidsstudier.

Du kan også gå i job bagefter datamatikeren og derefter læse en diplom og derefter en master på deltid mens du er i job.

Det fede med datamatikeren er at du få en praksisnær basisuddannelse med programmering og udviklingsmetodelæring. Derefter kan man enten vælge uni og studere til en bachelor i datalogi, gå videre og læse på en professionsbachelor og derefter en kandidat, gå i job og måske læse noget på deltid når du føler for det.

Man kan faktisk også gå i job, og vende tilbage et par år efter og tage professionsbacheloren og kandidaten.

Mulighederne er mange!!





Jeg vil lige sige at KU lover ikke at man med 100% kan komme på en kandidat med datamatikers to overbygninger - som begge er professionsbachelorer. Det er i hvert fald hvad jeg har fået af vide fra en af deres studievejledere.



MB > Det er rigtigt, men kandidaten er de ved at få forhandlet ordentlig på plads.



@Martin
Spændende - hvor ved du det fra? Kan man læse det nogle steder?



Fjernet



Indlæg senest redigeret d. 10.02.2011 23:19 af Bruger #1151
fed tak for svarene.






<< < 12 > >>
t