Jeropardy der tæller points

Tags:    delphi

Hej..
Copy/paste fra Eksperten..

Hej
Vi er 3 gutter der i datalogi har lavet en quiz i Delphi.
Vi har 2 kategorier med 3 spørgsmål i hver.
Til hver knap har vi 2 tekster. En der loades i en memo(spørgsmål-teksten) og en i en radiogroup(svarmulighederne).
Så vil vi gerne ha' at der bliver talt points op. Der gives mellem 100 og 300 points pr. knap. Hvordan kan dette nemmest gøres?

Der ud over vil er vi stødt på det problem at det rigtige og de forkerte svarmuligheder i radiogroupen(3 muligheder pr. spørgsmål), ændrer sig alt afhængig af hvilken rækkefølge man vælger spørgsmålene i. Fx. i et 100 points spørgsmål kan svarmulighed nr. 1 være den rigtige, og vælges denne kommer en popup der siger "Du har svaret rigtigt!", MEN, bliver det samme 100 pointsspørgsmål valgt EFTER at have valgt et andet spørgsmål så bliver svarmulighed nr. 1 den forkerte.
Vi har angivet "nr" som en arry der men det fucker med radiogroupen..

Som i nok kan høre er vi ikke vildt hardcore til Delphi.. Men det kommer!

Her er coden;

Fold kodeboks ind/udKode 




2 svar postet i denne tråd vises herunder
2 indlæg har modtaget i alt 6 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
For det første vil jeg forslå jer at lave det på en anden måde, hvor i har objekter der indeholder både points, svar, spørgsmål og som selv kan afgøre om noget er rigtigt eller forkert. Kort sagt lav et spørgsmål objekt der selv kan styre alt der har med det selv at gøre, lav det eventuelt som en grafisk komponent, som i så bare kan placere på en spilleplade. Eventuelt kan hver kategori så være en liste af disse objekter... det er vist den smarteste måde at lave det på... dette vil også løse alle jeres problemer


(¯`·._.·[Brian Hvarregaard]·._.·´¯)
Praesto et Persto



Måden vil vel være at lave en ini fil med alle spørgsmål, og en liste hvor vært radiobutton får en string navn som eks. a, b, c

Vær gang spørgsmålet loades loader du også de 3 strings, som bagefter kan bruges til at finde ud af hvad de skal give at point... Må være meget let hvis man hved noget om ini (hvilket jeg enlig ikke rigtig gør :D - men hved det er muligt)





Shafh
www.shafh.dk
Shafh@stofanet.dk
Theis F. Hinz

Make you glad to change the world



t