internet programmering?

Tags:    delphi

Hej er der nogle der kan hjæpe med nogle guides eller noget andet hjælp til hvordan jeg kommer igang med internet programmering i delphi? gerne sådan jeg kan lave mig en simpel ftp browser? Altså hvor jeg starter med at lære at kunne connecte til en ftp server og så se om der kommer svar og når man så er logget ind skal man kunne kigge gennem mapperne på serveren plus downloade og uploade på den? nogle der kan hjælpe mig igang?



Hvis du vil lære at klistre komponenter sammen, så er det vel mere et spørgsmål om at finde ud af hvilke(n) komponent(er) du skal bruge for ftp funktionalitet i Delphi? (Evt Indy?)
Når du har et navn på noget du vil bruge finder du nogle eksempler, eller bedre noget source kode, og tager den derfra (brug google).

Hvis du derimod vil lære at kode og gerne vil lære lidt om ftp protokollen, skal du have ideen på plads med sockets først.
Når det er på plads finder du det Rfc som definerer ftp og læser godt på det. Der står alt i detaljer som du skal bruge for at implementere protokollen selv.

(Http, Smtp osv finder du også beskrevet i deres respektive Rfc'er)

Held og lykke med projektet.
Kunne være spændende.



Er der nogen grund til at du vil gøre det i delphi?

Jeg har lavet en simpel class i C++ som kan bruges til formålet:
http://home20.inet.tele.dk/midgaard/sample2.html#ftpclass



Er der nogen grund til at du vil gøre det i delphi?

Jeg har lavet en simpel class i C++ som kan bruges til formålet:
http://home20.inet.tele.dk/midgaard/sample2.html#ftpclass


Fedt tak skal du have bertel :D Grunden var at jeg troede det var for svært at finde noget til c++ men nu tror jeg at jeg går igang med det du har givet mig :D tusind tak



Ellers kan du jo altid se på denne her:
http://www.overbyte.be

De har nogle gode freeware componenter til både C++, Delphi & Kylix.

ICS = Internet Component Suite.

Dokumentationen er sparet, men der er masser af eksempler.




// Thomas Bresson



t