3d objekter i OpenGl

Tags:    delphi

Jeg er lige begyndt at arbejde med OpenGl. Men kunne godt tænke mig lidt mere, end bare firkanter osv.
Derfor ville jeg høre om det er muligt at indsætter 3d objekter, fra fx 3d studio, eller et andet 3d program. Det skal lige siges at jeg ikke har kendskab til nogle 3d programmer. Så for mig er det lidt underordnet, da jeg skal starte fra bunden af lige meget hvad.

Men det jeg havde i tankerne er at evt. lave en Bil i et 3d program og så sætte den ind i mid 3d program og så derfra flytte den rund, som en slags firkant ? ved ikke om dette kan lade sig gøre ?

Og i så fald hvor jeg kan finde information/hjælp derom ?


Jacob B. Andersen



3 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 3 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
det kan selvfølgelig lade sig gøre. Du skal have skrevet en loader/exporter/converter.

Du skal finde et filformat som du vil bruge. Hvis du lige er startet så vil jeg anbefale at læse op på md3, md2 og/eller 3ds loading. der findes et antal loadere på nettet deriblandt nogle units i DOT(http://www.delphi3d.net/dot/) som er meget lette at bruge som du meget hurtigt kan implementere i din engine/demo.

Jeppe Johansen
Jeppesoftware@hotmail.com



Jeg startede selv med at skrive min egen DXF importer. DXF er et dejligt format paa mange maader, da det er en ASCII fil type (Tekst fil), som du derfor kan aabne i eks. NotePad eller lign. Det tog ikke saa lang tid at finde ud af fil strukturen. Dog er DXF formatten dog fattig paa mange informationer saa som texture koodinater osv. Der findes dog adskellige 3DS importer (3D Studio Max) og MD3 importer (Quake - MilkShape) som kan downloades gratis. En god side at kigge naermere paa er www.sulaco.co.za

Held og Lykke



3DS formatet er relativt simpelt, og det kan ændres i fx Cinema 4D CE 6 (gratis version, men da jeg fik min med et magasin, så kender ikke et link) og Blender (også gratis og kan hentes fra http://www.blender3d.com).

Du kan finde specifikationerne for 3DS formatet og mange andre (faktisk de fleste af de, mere eller mindre, almindelige) på http://www.wotsit.org

Links:

http://gamedev.net
Der kan du få hjælp til det meste (der er dog flest C++ programmører, men mange kan godt hjælpe alligevel), og de har læssevis af artikler.

http://nehe.gamedev.net
48 gode tutorials som nok skal hjælpe dig i gang.

1101110100010110000101000001

[Redigeret d. 23/02-05 12:00:41 af Nicolai Lyster Fersner]



t