Eget Script sprog

Tags:    delphi

Hvordan laver man sit eget script sprog, så man laver en fil hvor man skriver nogle hvis sætninger f.eks og så skal ens program læse dem og udføre dem??

Med venlig hilsen
Frede_Manden
http://www.frederik-skov.dk



En metode er, at du compiler/JIT'er scriptsproget til et assembly lignende sprog og bruger et loop til at simulere en processer med metodikken: fetch-intepret-execute
Bla. Java er bygget op på denne måde og jeg tror at det er sådan det gøres i de fleste tilfælde men det er altså ikke helt nemt.

Der er et spil under udvikling på nettet som også har sin egen script-engine så det kan måske være lidt inspiration for dig, tjek: http://www.realtimestrategies.net/forums/index.php
kig efter "total warzone"




- karmazilla -



En fortolker laves ofte som en state-machine, som ofte blot betyder at der vedligeholdes en state i looped som bestemmer en switch sætning der så igen efter case forventer en operant, en værdi osv osv.

Fordelen er blot at det forsimpler opdelingen af de forskellige states som en fortolker løber igennem for hver commando eller "sætning".

Et ganske sjovt projekt som du endelig må skrive mere om.
Hvis der skal noget hands-on undervejs kan det også være at jeg har tid (er lige blevet fyret ha ha), men jeg har ihvertfald lyst.

Har ikke lavet den slags siden 2-3 semester på datamatikeren.



t