Undersider:adskille sig i design, men alligevel have samme identitet...

Tags:    grafik webdesign

Hej alle.
Jeg har lavet dette designudkast til forsiden til en hjemmeside.
Nu er mit spørgsmål: når jeg skal lave andre undersider:
elevråd,
elevblad,
opslagstavle mv.
Hvordan får jeg så undersiderne til at have deres selvstændige udtryk, så man altid vil føle, at man fx. surfer rundt på elevbladets "afdeling" og ikke elevrådets. Men samtidig skal alle sider og undersider også ligne hinanden tilpas meget, så man ikke er i tvivl om, at man stadig er på KTS' hjemmeside?

http://www.lineofdesign.dk/kts/rustyhome.jpg

Bimbom




31 svar postet i denne tråd vises herunder
4 indlæg har modtaget i alt 4 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
UI = User Interface



Peter bille-
Det er en smuk hjemmeside, du har fundet der.
Jeg tror godt man kan kombinere din idé med Jokkes.
(Jeg er iøvrigt enig med det med komplementærfarverne- hvis ikke der menes web-komplementer, hvor guls komplementære farve vist vil være: grøn?? Am I right?

Jeg tror du har ret i at det ville se fedt ud med en stor "shout-box"(?) i toppen, som så kunne være forskellig fra subsite til subsite, men resten af siden, alt det der er nedenunder, kan være identisk i design på alle sider.
Det ville på en måde både være clean til kodning men kunne også blive grafisk spændende med noget vektografik eller andet der i toppen, som kunne relatere til indholdet på det enkelte subsite...

Bimbom



Nej en shoutbox er en lille firkant hvor folk kan efterlade en hilsen eller en ubehagelighed af en eller anden slags, det er en slags Tagwall, ligesom sådan at man lige kan skrive noget til alle..
den findes som plugin til mange CMSsystemer. http://andfan.dk/2007/index.php?act=xShoutbox&page=62




Smag og behag er selvfølgelig individuelt, jeg mener at
http://www.lineofdesign.dk/kts/rustyhome.jpg ser godt ud, hvorimod http://companymobile.dk/Koncept.htm (og dermed http://www.relationmedia.dk/ss30.sspx) ligner noget fra midt 90'erne, og de er 100% anonyme. Ikke mindst når det kommer til "identitet" (se subjekt) er førstnævnte lysår foran.



Lige et lille sidespring:
Hvem er det der sørger for et kursus indenfor hjemmesider, og bruger en uge på at forklare tables? Så vidt jeg ved er det forlænget for flere år siden.


Mener du forældet?
For ja, det er way past! Jeg blev også noget frustreret, da jeg fandt ud af det. Det var KTS- mediegrafikeruddannelsen.

nederen...



Ja, mener forældet :P Lyder rimlig nedern..



Jeg vil bare lige sige at det er en udbredt misforståelse at man "rammer sikre farver" ved at bruge komplimentærfarverne. Man skal istedet forsøge sig med triad, compounds eller shades. Kompfarverne smadrer simpelthen øjnene i RGB. En gul vil jo være ulæselig på en lilla.


Jeg skriver komplimentære farver og ikke kontrast farver ?

Gul og lilla er kontrastfarver, men bestemt ikke komplimentære, Jeg anbefaler hende blot at bruge kontrastfarver hvor hun skriver tekst, så forstår ikke helt ? og når jeg nævner kontrast farver, er det ikke med tunnelsyn sort/hvid osv - men bare at de ikke er komplimnetære.


Sengespecialisten er helt udenfor målgruppen


Hvem snakker målgruppe her ? - Jeg fandt blot et eksempel på at topgrafikken kan have meget at sige på et site. og at det var en mulighed at diffrentiere sit site på denne måde.


Bertel >> ja det er selvfølgeligt 100% et smagsspørgsmål, men at sige ex relationmedia.com er umoderne i forhold til det "rusty" layout tror jeg mange vil give mig ret i er forkert. Jeg kan da lige høre oppe på itko :)

bimbom >> glad for du kunne bruge noget af det, beklager det meste som regel er kritik fra min mund, men igen - rosen kan du få af "kunden" :)

/JJ




Indlæg senest redigeret d. 21.01.2008 13:49 af Bruger #5789
Det er ok, Jokke.
Jeg blev faktisk skubbet det ekstra nudge ud over kanten, der gør, at jeg lige nu sidder og leger lidt med forskellige headers til subsiderne, som er grafiske federe end, det jeg havde før. Det må jeg selv indrømme nu...
Og jeg glæder mig mere over mit design nu end før.
Jeg vil poste mine eksempler senere...

:)

Men iøvrigt mener jeg nu som tidligere billedkunst-lærer, at gul og lilla netop ER komplimentære. De er også kontraster. Men de står lige over for hinanden i farvehjulet- hvis du spørger en billedkunstlærer, vel at mærke!

For siden jeg er begyndt at interessere mig for skærm-grafik, så er historien en hel anden.

Jeg tror det er DER I går galt af hinanden. For betegnelserne: "kontrast" og især: "komplementær" afhænger af den sammenhæg de ses i...

Hvis I forstår?

Ps. Bertel, hvis du vil have point, skal du give mig mulighed for at give dig det...



Jokke: Jeg forstod ikke at du mente kontrastfarver..
Du har ret i det med farverne, det er i Cmyk og ikke RGB.





Jeg samler ikke på point.



t