9
Tags:
grails
hjemmeside
groovy
Skrevet af
Bruger #5097
@ 30.03.2011
Forståelse af viewDa denne artikel allerede er rigtig lang, har jeg valgt ikke at gå i dybden med viewet. Jeg vil dog kort fortælle hvordan view fungerer. Alle gsp filer indeholder ganske almindelig html. Selve layoutet ligger i en separat gsp-fil, som alle andre filer inkluderer, så det er kun selve indeholdet som står i de forskellige gsp-filer (list, edit, create, show). Gsp-filer har dog også den mulighed at de kan bruge såkaldte g-tags. Dette er små koder som kan bruges til at lave if-sætninger og for-løkker med de instanser som er modtaget fra controlleren. Et g-tag starter altid således
<g:. Derudover bør det nævnes at variabler skrives således
${variabelnavn}.
AfsluttendePhuha, for en lang artikel. På grund af at jeg ikke ønsker at begrænse denne artikels størrelse, har jeg valgt ikke at gå i dybden med alt. Måske kan det værre at jeg skriver en efterfølger. Men ind til videre anbefales det at læse mere om Grails, hvis du har fået smag på tanden.
Hvis du vælger at arbejde videre med frameworket, vil jeg dog påpege at jeg i artikel ikke har kommet ind på hvordan man sætter Grails op til en bestemt database. Det er naturligvis muligt at benytte alle større databaser såsom blandt andet MySQL, hvilket dog først lige skal indstilles. Som standart benytter frameworket databasen hsqldb.
Alle de funktioner i STS jeg brugte i denne artikel, er nogen integrerede kommandoer i Grails. Så hvis du ikke i fremtiden bruger STS kan du også fra terminalen i dit styresystem skrive kommandoerne, grails run-app, grails generate-all og så videre...
Ydermere kan det også anbefales at læse om Grails mange plugins. Mange af dem kan gøre livet en del lettere for større projekter.
Håber i har kunnet lide artiklen, og har fået lyst til at arbejde mere med Grails.
Hvad synes du om denne artikel? Giv din mening til kende ved at stemme via pilene til venstre og/eller lægge en kommentar herunder.
Del også gerne artiklen med dine Facebook venner:
Kommentarer (4)
Hvorfor bruge grails istedet for rails?
Hej Asker. Tja... Det er lidt et religions-spørgsmål. Altså sådan lidt smag og behag. De kan begge det samme. Grails er kraftigt inspireret af Ruby On Rails, så også opbygningen virker ens i begge miljøer.
Jeg tror det væsentligste argument for at vælge Grails frem for Ruby er hvis du allerede kender til Java, eller evt. sprog der ligner såsom C, C++ og PHP. Kender du til dem vil du føler dig rigtig godt hjemme i Grails.
De fleste med kendskaber til Ruby skal nok vende sig til deres (efter min mening) lidt anderledes syntax. Så derfor er Grails nok et godt valg for mange...
Hej, Jeg syntes at det var en god introduktion til Grails, og det har virkelig vækket min nysgerrighed til dette framework. Jeg håber at der kommer en efterfølger, som går lidt mere i dybden med frameworket, og gerne en der hjælper begynderen som mig igang med at lave en hjemmeside ved hjælp af grails.
Hey Martin. Tak for rosen. Jeg tænker også stærkt over tanken om en to'er. Vil måske lave en om ikke så længe
Du skal være
logget ind for at skrive en kommentar.